Weekend zeilen Enkhuizen op IJsselmeer

Weekend zeilen Enkhuizen op IJsselmeer
Geniet een weekend vanuit Enkhuizen op traditioneel zeilschip
Ontdek tijdens een weekend zeilen vanuit Enkhuizen de prachtige natuur die Nederland rijk is. Geniet met elkaar tijdens een weekend zeilen vanuit Enkhuizen aan boord van een comfortabele klipper of tjalk en hijs samen de zeilen zodra u in Enkhuizen inscheept. De vakkundige bemanning leert u de bekende zeiltermen en wanneer het schip de haven van Enkhuizen uit gaat zeilen, kunt u met vallen en schoten aan de slag om de zeilen te hijsen. Enkhuizen wordt een stipje aan de horizon en in overleg met de schipper en matroos wordt bepaald waar u heen gaat zeilen.

Vanuit Enkhuizen zeilen naar de mooiste havenplaatsen
Weekendje zeilen naar Hoorn of Terschelling
U kunt bij Channelcruises een schip huren om met een groep te zeilen vanuit o.a. Enkhuizen, Harlingen en Monnickendam. Zowel met een groot als een klein gezelschap kunt u inschepen om te zeilen vanuit bijvoorbeeld Enkhuizen. Als u vanuit Enkhuizen wilt zeilen, heeft u heel veel routemogelijkheden. Zo kunt u bijv. naar VOC-stad Hoorn, Friese stad Workum of Waddeneiland Terschelling zeilen. Vanuit Enkhuizen kunt u vele kanten op zeilen. Onze vaargebieden strekken zich uit van de Gouwzee bij Monnickendam tot aan de wereldzeëen.
Aan het einde van de middag meert u aan op uw nieuwe bestemming en heeft u volop tijd om aan land de sfeervolle havenplaatsen te ontdekken. ’s Avonds kunt u aan boord koken (de kombuis is van alle gemakken voorzien) of u laat zich verwennen met heerlijke maaltijden, die u vooraf kunt bestellen. Alle schepen zijn voorzien van een gezellige salon, waar u spelletjes kunt doen en natuurlijk een borrel kunt drinken. U overnacht aan boord in een comfortabele hut. De volgende ochtend na het ontbijt zet het schip weer koers naar Enkhuizen. Uiteraard kunt u ook langere zeiltochten boeken, zoals een midweek of week. Scheep in aan boord en geniet met elkaar van een fantastische tijd op het water.