Weekend zeilen Amsterdam

Weekendje zeilen naar Amsterdam
Kom een weekend zeilen naar wereldstad Amsterdam
Zeilen naar Amsterdam, wie doet het? In de gouden eeuw kwamen de schepen al zeilend naar Amsterdam en dat is nu nog steeds mogelijk. Vanuit Monnickendam of Muiden kunt u in een weekend perfect zeilen naar Amsterdam.
Vrijdagavond verwelkomt de bemanning u aan boord en wordt de te zeilen route bepaald. Wilt u naar Amsterdam zeilen? Of naar een van de vele andere havens rondom het Marker- en IJsselmeer? De schipper vertelt u over de mogelijkheden. ’s Avonds kunt u aan boord, aan dek of in de haven genieten van een gezellige avond. U overnacht aan boord en de volgende dag na het ontbijt is het zover: trossen los en zeilen naar Amsterdam! Onder leiding van de professionele bemanning hijst u de zeilen en kunt u onderweg naar Amsterdam in gemoedelijke sfeer genieten van het buitenleven, de wereld van zeilen, vallen en schoten en met uw gezelschap een aangename tijd aan boord doorbrengen. De bemanning zet koers naar Amsterdam en al zeilend ziet u de skyline dichterbij komen. Wie wil, mag ook aan het roer staan.

Direct naar Amsterdam zeilen
of onderbreek de zeiltocht naar Amsterdam met een tussenstop
Hoe lang het schip moet zeilen om Amsterdam te bereiken, hangt uiteraard af van hoeveel wind er staat. Bij gunstige weersomstandigheden, bent u al met een paar uur zeilen in de haven van Amsterdam. U kunt vanuit uw vertrekhaven direct naar Amsterdam zeilen, maar u kunt bijvoorbeeld ook een tussenstop maken bij forteiland Pampus. Dit bijzondere verdedigingswerk is zeker een bezoek waard. Zodra u bij de Oranjesluizen aankomt, bent u al vlak bij Amsterdam en worden de zeilen gestreken. Het schip schut in de sluis en vaart op de motor het laatste traject over het IJ. Het schip meert op loopafstand van het centrum van Amsterdam af en daar ligt de wereld aan uw voeten. De volgende ochtend zeilt u weer terug naar de haven waar u vrijdagavond aan boord bent gegaan. Op zondagmiddag neemt u afscheid van de bemanning en komt u ongetwijfeld met een fantastisch gevoel weer thuis. Bij Channel Cruises heeft u een uitgebreide keuze uit afvaarthavens en bestemmingen, van Amsterdam tot aan Terschelling, voor een dag, weekend of een zeilvakantie van een week of langer.