Varen door Noord-Holland

Voor een prachtvakantie kunnen wij varen door de provincie Noord-Holland van harte aanbevelen. Varend in Noord-Holland heeft de water(sport)liefhebbers keuze te over. Zo kunt u varen van Den Helder naar Amsterdam over het Noord-Hollands kanaal en mooie vaarroutes uitstippelen over het IJsselmeer, de binnenwateren en richting Texel.

Varen door Noord-Holland:
de ultieme mix tussen natuur en cultuur

Varen in Noord-Holland biedt de ultieme mix tussen natuur en cultuur. Het weidse landschap met zijn verschillende droogmakerijen wordt regelmatig onderbroken door mooie en historische steden, die stuk voor stuk het bezoeken waard zijn. Wat dacht u van Haarlem, Zaanstad, Alkmaar, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Edam, Volendam en Monnickendam? En dat zijn dan alleen nog maar de grotere plaatsen. Er zijn ook tal van kleinere, historisch zeer interessante dorpen en allemaal per schip te bereiken.

Het maritieme verleden van Noord-Holland

De Rijp, waar onze koning zijn eerste Koningsdag vierde, en Kolhorn zijn van oorsprong kustplaatsjes, waarin veel nog aan een roemrucht maritiem verleden herinnert. Datzelfde verleden vindt u natuurlijk ook terug in de prachtige steden langs het huidige IJsselmeer en Markermeer. En natuurlijk mag een bezoekje aan de Zaanse Schans niet in de vaarvakantie ontbreken. Er is voor de watersporter in Noord-Holland dus heel veel te zien en te beleven.