Benieuwd wie er op ons kantoor in Monnickendam werkzaam zijn? Hier stellen we het team van Channel Cruises Holland aan u voor.
Margriet, Romy, Laurens, Jan, Marjoleine, Karin, Sandra, Paula, Max, Petra
(Erik ontbreekt op de foto).

Kantoorteam-2015

Sinds 1977

Channel Cruises Holland (CCH) werd in 1977 opgericht door Arie Krüse en werd in 1995 overgenomen door Jan Timmermans (medewerker van het eerste uur). Vanaf het midden van de jaren ’90 maakte CCH een grote groei door de ontwikkeling van ‘Fiets Vaar Vakanties’, een totaalconcept waarbij gasten een all-in weekprogramma krijgen aangeboden op kwaliteitsschepen. Inmiddels is dit een absolute topper geworden en heeft CCH een leidende positie in deze internationale markt verworven. De fietsvaarvakanties worden onder de merknaam Boat Bike Tours aangeboden.

Naast ‘verhuurder van schepen’ werd CCH vanaf 2000 meer en meer een ‘Tour Operator’. In 2007 nam Laurens Winkel, eigenaar van een groot zeilcharterkantoor, CCH over en werden de fietsvaarvakanties en de zeilvakanties geïntegreerd in Monnickendam. Channel Cruises Holland is een handelsnaam van Channel Cruises Holland BV. CCH is als zelfstandig bedrijf verder gegaan: de oorspronkelijke basis (verhuur van motorschepen voor fietsvaarvakanties voor groepen) is uitgebreid met een eigen programma met zeilvakanties op IJsselmeer en Waddenzee onder handelsnaam ‘Sailing Adventure Tours’ en de verhuur van zeilschepen op zee. De fiets-vaarvakanties zijn in een aparte BV (zusterbedrijf van CCH) ondergebracht (Boat Bike Tours BV), de fiets-vaar vakantie producten die in eigen beheer worden ontwikkeld worden aangeboden onder de handelsnaam Boat Bike Tours.

Channel Cruises Holland
Verhuur zeil- en motorschepen voor groepen

Channel Cruises Holland (CCH) is al sinds 1977 actief in het bemiddelen bij vaarvakanties voor groepen op motorschepen, zeezeilschepen en traditionele zeilschepen. Alle schepen worden inclusief ervaring bemanning verhuurd. In overleg met de schipper wordt de vaarroute gekozen, daarbij staan de wensen van de klant centraal. Schoolgroepen en bedrijven kiezen vaak voor deze varende accommodaties.

De motorschepen zijn verspreid over heel Europa te reserveren; o.a. de IJssel, Rijn, Moezel en Donau zijn geliefde vaargebieden.
De zeilende zeeschepen varen jaarlijks gevarieerde routes op de Oostzee, naar Denemarken, Zweden en Noorwegen, rondom de Kanaaleilanden en de Vlaamse en Franse kust.
De traditionele zeilschepen varen op IJsselmeer en Waddenzee.

Boat Bike Tours
Unieke fiets-vaar-vakanties

Boat Bike Tours biedt volledig verzorgde fiets-vaar-vakanties aan in Nederland en Vlaanderen en vele andere landen in Europa. Onze gasten, die vanuit de hele wereld voor dit unieke concept naar Boat Bike Tours komen, overnachten een week lang aan boord van een comfortabel passagiersschip. Terwijl de gasten overdag langs tal van bezienswaardigheden fietsen, vaart het schip naar de volgende haven. Zowel de vaar- als fietsroute voert langs mooie, vaak historische plaatsen. Iedere dag biedt dus weer een nieuw uitzicht en een nieuwe omgeving. Ondertussen genieten de gasten van het comfort dat zij iedere avond in dezelfde hut overnachten met hun eigen spullen. Wie een dag geen zin heeft om te fietsen, kan aan boord blijven en mee varen naar de volgende havenstad. De fietsen worden op het dek geparkeerd. Alle reizen worden aangeboden op basis van volpension.