Aantal personen: 24
Vaargebied: Nederland - Frankrijk - België
Prijs: €1.099 pp
Afvaarthaven: Amsterdam, Parijs
Offerte

Schip Zwaantje

Dit sfeervolle motorschip biedt 24 gasten een aangenaam verblijf. Op het onderdek zijn 12 comfortabele hutten (10 hutten met 2 losse lage bedden, 2 hutten met een 2-persoonsbed), uitgerust met eigen badkamer met douche, toilet, wastafel en een patrijspoortje en zelf in te stellen klimaatbeheersing.
Op het middendek is het heerlijk vertoeven in de salon met grote ramen, hier vindt u het restaurantgedeelte, een aantal zithoekjes en een knusse scheepsbar. Afhankelijk van de ontvangst, heeft u hier in beperkte mate toegang tot WiFi.
Het royale zonnedek beslaat maar liefst 18 x 5 meter waar u kunt genieten van het uitzicht en een blik in de stuurhut kunt werpen. De fietsen kunnen in een apart gedeelte worden geparkeerd.
Zwaantje-01
Zwaantje plattegrond

 

 

 • Huurprijs voor een week: circa €1099,- p.p. bij maximale bezetting van het schip.

  Bovenstaande prijs is een indicatie voor een fiets-vaar-vakantie voor uw eigen gezelschap. Het is ook mogelijk om uitsluitend te varen of het schip te huren als hotelaccommodatie buiten het seizoen. Wij sturen u graag geheel vrijblijvend een offerte toe met daarin de huurtijden en huurprijzen voor uw gewenste datum.

  INCLUSIEF:
  -Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (za-za)
  -Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner)
  -Reisleider: een ervaren en ter plaatse bekende reisleider (Nederlands, Duits- & Engelstalig) verzorgt dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten en ’s avonds een aantal stadswandelingen; overdag fietst u samen met de reisleider
  -Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut
  -Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond
  -Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten
  -Dagelijks koffie + thee tot 16:00 uur

  EXCLUSIEF:
  -Transfers naar/van ligplaats
  -Fietshuur, andere transfers, parkeerkosten, entreegelden & excursies, kosten voor de overvaart met de pont/veer
  -Drankjes aan boord, persoonlijke verzekeringen
  -Fooien (facultatief)
  Offerte

 • In het voor- en naseizoen vaart het schip in Nederland vanuit Amsterdam.
  In het hoogseizoen vaart het Zwaantje in de Champagneregio tussen Parijs en Epernay.

  Voorbeeldroute
  Reisbeschrijving: van Parijs naar Épernay

  Dag 1 (zat): Parijs: inschepen
  Tussen 17:00 en 18:00 uur inschepen aan de Quai de Bercy in Parijs, gelegen aan de Seine. De bemanning verwelkomt u en ’s avonds dineert u aan boord.

  Dag 2 (zon): Parijs: bezoek aan centrum van de stad
  Zondag laat de reisleider u de mooiste en bekendste highlights van Parijs zien zoals de Eiffeltoren, basiliek Sacré-Coeur in Montmartre, kathedraal Notre Dame, museum het Louvre, het Centre Pompidou en het museum d’Orsay. De tour is deels te voet, deels met het openbaar vervoer (dagkaart niet inbegrepen). In Parijs wordt geen fietstocht aangeboden.

  Dag 3 (ma): Parijs – Lagny-sur-Marne | Lagny-sur-Marne – Meaux (ca. 35 km )
  Tijdens het ontbijt vaart het schip over de Marne door buitenwijken en voorsteden, o.a. door een 500 meter lange tunnel door een heuvel: heel spectaculair! In Lagny-sur-Marne stapt u op de fiets en volgt u de rivier. Bij Chalifert vaart het schip wederom door een tunnel, maar fietsers beklimmen de heuvel. Reisdoel is de stad Meaux, bekend van de “Brie de Meaux” en de imposante kathedraal St.-Etienne.

  Dag 4 (di): Meaux – La Ferté-sous-Jouarre (ca. 35-40 km)
  De fietstocht begint in het centrum van Meaux en gaat al slingerend op en neer langs de kronkelige rivier door kleine stadjes en bosrijk gebied. Mogelijkheid om onderweg te pauzeren bij de ruïnes van het eens zo prachtige kasteel van Montceau uit de 16e eeuw. Uiteraard ook gelegenheid om de beroemde kaas Brie de Meaux en de zwarte Brie-kaas te proeven.

  Dag 5 (wo): La-Ferté-sous-Jouarre – Château-Thierry (ca. 50 km)
  Vandaag een uitdagende fietstocht van La-Ferté-sous-Jouarre naar Château-Thierry over landwegen, door kleine plaatsjes en waterrijk gebied en langs de rivier Ru de Bouillon. De route gaat steeds hoger bergop totdat u het plateau boven het Marnedal bereikt. Daarna fietst u een lange afdaling, deels door het dal van het riviertje Clignon om vervolgens in Château Thierry te arriveren. De plaats Château-Thierry is bekend geworden door het gelijknamige kasteel, dat eens hoog boven aan de rivier te bewonderen was. Nu rest slechts nog een ruïne. De stad was strijdtoneel in 1814 tijdens de oorlogen onder het bewind van Napoleon en ook weer in 1918 aan het einde van de eerste Wereldoorlog. Een vrolijker punt van deze stad is dat het de geboorteplaats is van de fabelschrijver Jean de la Fontaine.

  Dag 6 (do): Château-Thierry – Dormans – Epernay (ca. 30 – 50 km)
  Vandaag bereikt u de officiële Champagnestreek: champagnehuizen, wijnkelders en wijngaarden kenmerken dit gebied. De beroemde champagne Veuve Cliquot komt van hier. Nadat de heer Cliquot stierf, leidde zijn vrouw jarenlang succesvol het champagnehuis en zij verbond haar naam aan deze drank (Veuve Cliquot: weduwe Cliquot). Kiest u voor 50 kilometer op de fiets of vaart u eerst een deel van de route mee op het schip tot aan Dormans, waar onder andere het kasteel en de kapel te bezichtigen zijn. De route komt ook langs het bekende kasteel van Boursault, dat de weduwe Cliquot in 1848 liet bouwen. Na een flinke klimpartij naar Châtillon-sur-Marne wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het Marnedal.

  Dag 7 (vr): Epernay rondrit (ca. 25 km) | Bezoek aan Epernay en Champagnehuizen
  In de ochtend staat een rondrit op het programma: de route leidt naar Ay en Mareuil-sur Ay, vervolgens fietst u via Dizy naar Hautvillers. Na een aantal pittige hoogteverschillen te hebben bedwongen, komt u in het zuidelijk deel van de streek Montagne de Reims. Dit gebied herbergt vele wijngaarden. Hier kunt de kapel bezoeken met het graf van Dom Pérignon. De Benictijner monnik Dom Pérignon (1638-1715) werkte jarenlang aan het verbeteren van de kwaliteit van wijn. De ‘méthode champenoise’, de bereidingswijze voor het maken van champagne wordt hem vaak toegeschreven. Naar hem is ook de beste champagne van het wijnhuis Moët et Chandon genoemd: champagne Dom Pérignon. Op de fiets terug naar Épernay voor een lunch aan boord om vervolgens het stadscentrum te verkennen. Samen met Reims vormt Épernay het wijncentrum van de champagnestreek: wijnsoorten Montagne de Reims, Côte Blancs und Vallée de la Marne worden hier geproduceerd. De stad bezit een rijke architectuur, hier kunt u kenmerkende stijlen uit de neorenaissance uit de 19e eeuw terugvinden. In het centrum is de Avenue de Champagne met chique gebouwen van o.a. Moët & Chandon een lust voor het oog. Een bezoek aan een van de wijnkelders mét champagne-proeverij is hier mogelijk en zou u op deze reis eigenlijk niet mogen overslaan.

  Dag 8 (zat): Epernay: einde reis
  Rond 10.00 uur kunt u gebruik maken van de bustransfer naar het TGV-station Champagne-Ardenne in de buurt van Reims of naar het stadscentrum van Reims.

  Cursieve tekst: dit deel wordt per schip afgelegd.
  U kunt deze reis ook op individuele basis boeken via Boat Bike Tours – Champagneregio.
  Offerte

 • Huur van fietsen
  Wij verhuren fietsen met 21 versnellingen met handremmen en incl. fietstas en houden rekening met de lengte van de gasten (mits tijdig doorgegeven).

  Huurprijzen fietsen: 7 dagen                      € 70,00 per fiets / € 165,- per e-bike

  Passagiersschip als stilliggend ‘botel’
  In het laagseizoen en soms ook in niet geboekte periodes in het hoogseizoen kunnen de motorschepen gehuurd worden als stilliggend botel. Mogelijkheden voor families, kleine en grote groepen, minimaal 2 nachten en in de meeste gevallen op basis van Bed & Breakfast. Prijzen en mogelijkheden op aanvraag.

  Reisverzekeringen
  Bij boeking ontvangt u vrijblijvend informatie over een uitgebreid, speciaal voor scheepsreizen ontwikkeld verzekeringspakket. Wij raden u dringend aan meteen bij boeking een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, hetzij bij onze verzekeraar, hetzij bij een verzekeringsmaatschappij van uw keuze.

  Offerte

 • Vraag gerust geheel vrijblijvend een offerte aan voor de huur van een motorschip of zeilschip.
  Wij kunnen u dan ook informeren of het schip beschikbaar is.

  Fields marked with an * are required