Aantal personen: 68
Vaargebied: Duitsland
Prijs: €499 - €929 pp
Afvaarthaven: Koblenz, Bad Wimpfen, Saarburg
Offerte

Schip Patria

Op de Moezel en Saar is de 68 meter lange MS Patria, dat tot max. 68 gasten accommodatie biedt, uw varend thuis. Het schip is voor fiets-vaar-vakanties gemoderniseerd en beschikt over 34 hutten: 15 hutten op het benedendek, 19 hutten op het bovendek. Alle hutten zijn ingericht voor 2 personen (ca. 7 M², 2 eenpersoonsbedden naast elkaar) met raam (de ramen op het bovendek kunnen worden geopend; de ramen op het benedendek zijn om veiligheidsredenen vaste ramen), douche + toilet, individueel regelbare airconditioning in alle hutten op het benedendek, alsmede in het restaurant en in de salon. Verder beschikt het authentieke schip op het bovendek over een mooie salon en bar met grote ramen en een apart restaurantgedeelte op het benedendek. Op het gedeeltelijk overdekt zonnedek bevinden zich voor alle gasten zitplaatsen (tafels en stoelen) en een fietsenstalling. Het schip vaart onder Nederlandse vlag, vaart al enkele jaren op Moezel, Saar, Rijn en Neckar en is sinds vele jaren een geliefd schip voor fiets-vaar-vakanties.
 • Huurprijs voor een week: circa €499,- tot  €929,- p.p. bij maximale bezetting van het schip.

  Bovenstaande prijs is een indicatie voor een fiets-vaar-vakantie voor uw eigen gezelschap. Het is ook mogelijk om uitsluitend te varen of het schip te huren als hotelaccommodatie buiten het seizoen. Wij sturen u graag geheel vrijblijvend een offerte toe met daarin de huurtijden en huurprijzen voor uw gewenste datum.

  INCLUSIEF:
  -Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (za-za)
  -Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner
  -Reisleider, een ervaren en ter plaatse bekende reisleider (Nederlands- Engels- en Duitstalig) verzorgt dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten en ’s avonds een aantal stadswandelingen; de reisleider is overdag met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar
  -Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut
  -Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond
  -Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten
  -Dagelijks koffie + thee tot 16:00 uur

  EXCLUSIEF:
  -Transfers naar/van ligplaats
  -Fietshuur, andere transfers, parkeerkosten, entreegelden & excursies
  -Drankjes aan boord, persoonlijke verzekeringen
  -Fooien (facultatief)
  Offerte

 • Het schip vaart vanuit Koblenz op de rivieren Rijn en Neckar en Moezel en Saar.

  Voorbeeldroute: van Saarburg naar Koblenz

  Dag 1 (zat): Saarburg: Aankomst en inschepen

  Individuele aankomst in Saarburg. Het mooie stadsbeeld bestaat uit smalle steegjes, vakwerkhuizen, barokgebouwen, maar ook bonte vissers- en scheepvaarthuizen. Inschepen vanaf 16:00 uur. Tegen 18:00 uur heet de schipper en zijn bemanning u van harte welkom. De avond en uw eerste nacht aan boord brengt u in Saarburg door. ’s Avonds kunt u nog even door de stad wandelen: midden in de stad bevindt zich een 20 meter hoge waterval.

  Dag 2 (zon): Saarburg – Alte Saarschleife –Wasserbillig (Lux.) – Trier (ca. 30-40 km)

  Uw eerste fietstocht begint na het ontbijt en brengt u naar de oude Saarschleife, een langgerekte bocht in de rivier, en daarna naar de Igeler Säule. Vanuit hier fietst u verder naar Wasserbillig in Luxemburg, met zijn bekende barokke kerk met de twee statige torens. In de namiddag bereikt u Trier, waar het schip reeds op u wacht. Optioneel is een stadsrondleiding in Trier. Trier werd door de Romeinen als bestuurlijk centrum gebruikt en is vooral bekend door de Porta Nigra, een stadstoren van gigantische afmetingen.

  Dag 3 (ma): Trier – Mehring (ca. 25-35 km)

  Na het ontbijt fietst u naar Mehring. Deze stad wordt omringd door weiden, bossen en wijnbergen en staat bekend als de grootste wijnbouwgemeente in de regio Moezel-Saar-Ruwer. Ruim 2000 jaar geleden waardeerde de Romeinen dit landschap al.

  Dag 4 (di): Mehring – Bernkastel-Kues (ca. 50 km)

  Deze dag staat geheel in het teken van wijn. De eerste stop is in Neumagen-Dhron, bekend als de oudste wijnstad van Duitsland, waar u de replica van een Romeins wijnschip kunt bekijken. Daarna gaat het verder naar Piesport, de grootste wijn gemeente aan de Moezel. Optioneel: rondleiding met gids door de grootste ooit gevonden Romeinse wijncomplexen ten noorden van de Alpen. De wijnboer leidt u door de wijnbergen en bij een goed glas moezelwijn leert u meer over het werk in de steile wijnbergen. ’s Avonds is er in Bernkastel-Kues een wijnproeverij, waarbij u de goede wijnen van de Moezel leert kennen (incl.).

  Dag 5 (woe): Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell aan de Moezel (ca. 45 km)

  Van Bernkastel-Kues naar Traben-Trarbach verloopt de fietstocht langs de rechteroever van de Moezel. U volgt de bochten van de rivier en bereikt de grootste Moezelwijnstad Zell an der Mosel, bekend van de “Zeller Schwarze Katz”. .

  Dag 6 (do): Zell an der Mosel – Beilstein – Cochem (ca. 35 km)

  Van Zell fietst u naar Beilstein. De perfect onderhouden historische binnenstad van het lieflijke Beilstein, wordt ook wel het “Doornroosje van de Moezel” genoemd. Eindpunt voor de fietstocht is het bekende Cochem met haar Reichsburg hoog op de helling. Optioneel: stadsrondwandeling en/of een bezoek aan Reichsburg.

  Dag 7 (vrij): Cochem – Alken (ca. 27 km) | Alken – Koblenz

  Een mooie laatste fietstocht naar Alken, een van de oudste Moezelgemeenten. Hier wacht het schip op u en brengt u – terwijl u geniet van het voorbijglijdende landschap – naar Koblenz, waar de Moezel en de Rijn bij elkaar komen.

  Dag 8 (zat): Koblenz

  Na het ontbijt: ontschepen en einde van de reis.

  Cursief gedrukte traject wordt met het schip afgelegd.

  U kunt deze reis ook op individuele basis boeken via Boat Bike Tours Koblenz.

  Offerte

 • Huur van fietsen
  Wij verhuren fietsen met 7 versnellingen, 1 of 2 handremmen en incl. fietstas en houden rekening met de lengte van de gasten (mits tijdig doorgegeven).

  Huurprijzen fietsen  voor 7 dagen: € 70,00 per fiets / € 165,- per E-bike

  Passagiersschip als stilliggend ‘botel’
  In het laagseizoen en soms ook in niet geboekte periodes in het hoogseizoen kunnen de motorschepen gehuurd worden als stilliggend botel. Mogelijkheden voor families, kleine en grote groepen, minimaal 2 nachten en in de meeste gevallen op basis van Bed & Breakfast. Prijzen en mogelijkheden op aanvraag.

  Reisverzekeringen
  Bij boeking ontvangt u vrijblijvend informatie over een uitgebreid, speciaal voor scheepsreizen ontwikkeld verzekeringspakket. Wij raden u dringend aan meteen bij boeking een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, hetzij bij onze verzekeraar, hetzij bij een verzekeringsmaatschappij van uw keuze.

  Offerte

 • Vraag gerust geheel vrijblijvend een offerte aan voor de huur van een motorschip of zeilschip.
  Wij kunnen u dan ook informeren of het schip beschikbaar is.

  Fields marked with an * are required