Aantal personen: 94
Vaargebied: Frankrijk
Prijs: €780 - €845 pp
Afvaarthaven: Bordeaux
Offerte

Schip Bordeaux

Het schip Bordeaux is 78 meter lang, 10 meter breed en biedt plaats aan max. 80 gasten. Het schip vaart onder ervaren Franse bemanning. Het benedendek heeft 36 hutten, waarvan 34 2-persoonshutten (ca. 7,5 m²: 2 1-persoonsbedden naast elkaar) en 2 junior suites (ca. 11,6 m², 2 eenpersoonsbedden naast elkaar, kleine zithoek). Alle hutten hebben kleine vensters die geopend kunnen worden, een badkamer met douche en toilet, individueel regelbare airconditioning, satelliet-TV en een kluisje. Het bovendek heeft 11 2-persoonshutten en 2 1-persoonshutten. In het voorste deel van het schip is de smaakvol ingerichte salon/lounge met mooie bar en kleine dansvloer, rondom grote panoramaramen en een apart restaurant. Het zonnedek heeft een groot zonnedak, stoelen en tafels en fietsenstalling (achterdek).
 • Huurprijs voor een week: circa €780,- tot  €845,- p.p. bij maximale bezetting van het schip.

  Bovenstaande prijs is een indicatie voor een fiets-vaar-vakantie voor uw eigen gezelschap. Het is ook mogelijk om uitsluitend te varen of het schip te huren als hotelaccommodatie buiten het seizoen. Wij sturen u graag geheel vrijblijvend een offerte toe met daarin de huurtijden en huurprijzen voor uw gewenste datum.

  INCLUSIEF:
  -Scheepsreis & accommodatie aan boord 8 dagen / 7 nachten (zat-zat)
  -Volpension (7 x ontbijt, 6 x lunchpakket tijdens fietstochten, 7 x drie-gangen-diner
  -Reisleider, een ervaren en ter plaatse bekende reisleider (Engelstalig) verzorgt dagelijkse voorbesprekingen van de fietstochten en ’s avonds een aantal stadswandelingen; de reisleider is overdag met de fiets onderweg en mobiel bereikbaar
  -Gebruik van beddengoed en handdoeken (handdoekenwissel dagelijks mogelijk), dagelijkse reiniging van de hut
  -Welkomstdrankje en informatief gesprek tijdens de eerste avond
  -Gedetailleerd kaartmateriaal en routebeschrijvingen voor de dagelijkse fietstochten
  -Dagelijks koffie + thee tot 16:00 uur

  EXCLUSIEF:
  -Transfers naar/van ligplaats
  -Fietshuur, andere transfers, parkeerkosten, entreegelden & excursies, kosten voor de overvaart met de pont/veer
  -Drankjes aan boord, persoonlijke verzekeringen
  -Fooien (facultatief)
  Offerte

 • Voorbeeldroute Frankrijk – Bordeaux regio

  PROGRAMMA BORDEAUX: van Castets-en-Dorthe via Bordeaux naar Fronsac

  Dag 1 (zat): Castets-en- Dorthe: inschepen vanaf 15:00 uur Castets-en- Dorthe – Canal des Deux Mers: rondrit (ca. 15 km)
  Aankomst in Castets-en-Dorthe. U heeft de mogelijkheid om vanuit Bordeaux een transfer bij te boeken naar de ligplaats van het schip (in de buurt van Canal des Deux Mers bij Castets-en-Dorthe, gelegen in het midden van de Garonne-vallei). Vandaag staat een korte fietstocht op het programma rond Castets om de vruchtbare regio genaamd “Little Holland” vol notenbomen, kiwiboomgaarden en agrarisch gebied te verkennen. Als u het fietspad langs Canal des Deux Mers volgt (die de Atlantische Oceaan verbindt met de Middellandse Zee), ontdekt u het weelderige platteland waar u van het ene schilderachtige dorp naar het andere kunt fietsen. In de avond biedt de bemanning u een welkomstcocktail aan.

  Dag 2 (zon): Castets-en- Dorthe – Sauternes: rondrit (ca. 35 – 50 km) | Castets-en-Dorthe – Cadillac
  Na de eerste nacht op het schip verkennen we de regio Sauternais per fiets; daar waar de zoete dessertwijnen worden geproduceerd. De route volgt de kronkelende oevers van de rivier Ciron, waar het ijskoude water in het warmere water van de Garonne stroomt. In de warme, droge herfst veroorzaken de twee verschillende temperaturen een mist die op de wijngaarden neerdaalt waardoor de ideale omstandigheden voor de bekende Sauternes gecreëerd worden. Het land is bezaaid met prachtige kastelen, de elegante torentjes prijken boven een oceaan van kleurrijke wijnstokken. De tijd lijkt bevroren te zijn in het middeleeuwse tijdperk toen Engelsen over de regio heersten. In de late namiddag, terug aan boord, gaat de tour per schip verder. We gaan stroomafwaarts langs de rivier Garonne naar Cadillac, een kleine stad met een torenhoog kasteel.

  Dag 3 (ma): Cadillac – Entre-Deux-Mers / Graves: rondrit (ca. 40 km) | Cadillac – Bordeaux
  Cadillac is gelegen in de regio van Graves, ook wel bekend als de geboorteplaats van de Bordeauxwijnen. Het is een versterkt middeleeuws dorp in de wijnregio Entre-Deux-Mers, tussen de Garonne en de Dordogne. De fietsroute leidt door het wijnbouwgebied ‘Premières Côtes de Bordeaux’. Er is gelegenheid om de voormalige residentie van de schrijver François Mauriac te bezoeken en het 16e eeuwse Malromé kasteel, huis van de schilder Toulouse-Lautrec, te bekijken. Hier worden ook wijnproeverijen aangeboden. Terug aan boord varen we over de rivier Garonne naar de stad Bordeaux. Hier heeft u in één oogopslag uitzicht op het meest prestigieuze panorama uit de regio: de stenen brug, Place de la Bourse en Quai des Chartrons.

  Dag 4 (di): Bordeaux: fietstocht door het centrum (ca. 30 km) | Bordeaux – Bourg
  De gids biedt een rondleiding per fiets aan door het centrum van Bordeaux langs de architecturale pareltjes. De tour begint met een beschrijving van de historische achtergrond van de stad, gevolgd door een fietstocht langs onder andere de koninklijke ingang van de stad (la porte Cailhau), Grote Klok (Grosse Cloche), Gouden Driehoek (golden triangle), het gedenkteken Monument aux Girondins, de grootste waterspiegel ter wereld en meer. U rijdt over rustige wegen naar pleinen, een verborgen tuin en naar schilderachtige locaties waar u kunt stoppen om witte wijn met oesters te verorberen of voor een koffiepauze met dé specialiteit uit Bordeaux: het koekje Canelés. ’s Middags biedt het programma ruimte om te winkelen of de stad verder te verkennen. Na het diner varen we over de rivier Garonne met zicht op de gevels van de haven van Bordeaux. Het schip vaart naar de plek waar de rivieren Dordogne en Garonne samenkomen in de Gironde en meert aan in Bourg.

  Dag 5 (woe): Bourg – Pauillac | Pauillac/Lamarque – Médoc: rondrit (ca. 40 km) | Pauillac/Lamarque – Blaye
  De eerste boottocht van deze dag gaat van Bourgh naar Pauillac, de onbetwiste hoofdstad van de wijnregio Medoc. Hier heeft u de mogelijkheid een wandeling door het dorp te maken. Een uitzonderlijk oud kasteel bewaakte ten tijden van de Engelse aanwezigheid de linkeroever van het felbegeerde grondgebied. Daarna kunt u een kronkelende weg volgen om de beste wijngaarden van Margaux te ontdekken, hier worden maar liefst 21 gecertificeerde wijnen geproduceerd zoals Palmer, Issan, Lewis Brown, Rauzan Segla, Ferrières en Château Margaux. U kunt stoppen bij een van deze grote landgoederen voor een bezoek/wijnproeverij (optioneel) voordat u terugkeert naar het schip. In de late namiddag vaart het schip over de brede Gironde naar de steiger van Blaye, nabij het 17-eeuwse fort van Vauban.

  Dag 6 (do): Blaye citadel en wijngaarden (UNESCO Werelderfgoed): rondrit (ca. 35 – 50 km) | Blaye – Bourg-sur-Gironde
  Na een kort bezoek aan het citadel (militair meesterwerk van de architect van zonnekoning Lodewijk XIV) komt u bij de wijngaard Côtes de Blaye. Deze wijnkastelen zijn vrij onbekend, maar prachtig en hoeven hun beroemde buren op de linkeroever niet te benijden om hun productie. U zult verrast zijn om te zien wat deze regio verbergt achter haar heuvelachtige landschap, bedekt met eindeloze wijngaarden, bezaaid met sprookjeskastelen en elegante herenhuizen. Sinds de Middeleeuwen zijn talloze pelgrims op weg naar Santiago de Compostella deze regio gepasseerd. Langs een oude spoorlijn, nu omgetoverd tot een aangename fietsweg, kunt u een bezoek brengen aan dorpspleinen en torenhoge kastelen. Laat u betoveren door het “douceur de vivre” (zoete leven), zo typisch voor deze wijnstreek. Terug aan boord varen we naar Bourg-sur-Gironde, officieel erkend als een historisch dorp vanwege de rijke achtergrond en het architectonisch erfgoed. Treed in de voetsporen van Lodewijk XIV en beleef een plezierig einde van de dag. Na het diner mogelijkheid om wandelend Bourg-sur-Gironde te verkennen.

  Dag 7 (vr): Bourg-sur-Gironde – Fronsac | Fronsac, Libourne & St.-Émilion Wijngebieden: Rondrit (ca. 35 -50 km)
  De cruise van vandaag brengt u via de Dordogne naar Fronsac, waar uw fietstocht begint. In Libourne kunt u een wandeling maken naar een pittoresk plein, omzoomd met gebouwen uit de 16e eeuw. U kunt eerst de wekelijkse markt bezoeken op vrijdagochtend om vervolgens de beroemde wijngebieden Pomerol en Saint-Émilion te verkennen. Fietsend op het platteland, waar het wemelt van wijnstokken, kunt u genieten van dit ongerepte UNESCO Werelderfgoed met uitzicht over de middeleeuwse straatjes en omliggende wijngaarden. Uw rit gaat verder over pittoreske weggetjes en paden waar u een glimp van het beroemde kasteel Saint Émilion op kunt vangen. Onderweg ziet u een aantal van de best geclassificeerde wijnen zoals Angelus, Ausone, Cheval Blanc en Petrus, behorend tot de beroemdste wijngaarden ter wereld. Een waar paradijs voor wijnliefhebbers!

  Dag 8 (zat): Fronsac: ontschepen
  Na het ontbijt kunt u op eigen gelegenheid verder reizen of gebruik maken van de transfer die u terug brengt naar Bordeaux.

  De Garonne, Gironde en de Dordogne Rivieren zijn onderdeel van een getijdenrivier met wisselende waterstanden (dagelijkse hoogteverschillen van maximaal 6 meter). Hoewel er alles aan gedaan wordt om de geplande route te volgen, kan de route deels gewijzigd worden.

  Cursieve tekst: dit deel wordt per schip afgelegd.

  U kunt deze reis ook op individuele basis boeken via Boat Bike Tours – Bordeaux.

  Offerte

 • Huur van fietsen
  Wij verhuren fietsen met 7 versnellingen, 1 of 2 handremmen en incl. fietstas en houden rekening met de lengte van de gasten (mits tijdig doorgegeven).

  Huurprijzen fietsen  voor 7 dagen: € 70,00 per fiets / € 165,- per E-bike

  Passagiersschip als stilliggend ‘botel’
  In het laagseizoen en soms ook in niet geboekte periodes in het hoogseizoen kunnen de motorschepen gehuurd worden als stilliggend botel. Mogelijkheden voor families, kleine en grote groepen, minimaal 2 nachten en in de meeste gevallen op basis van Bed & Breakfast. Prijzen en mogelijkheden op aanvraag.

  Reisverzekeringen
  Bij boeking ontvangt u vrijblijvend informatie over een uitgebreid, speciaal voor scheepsreizen ontwikkeld verzekeringspakket. Wij raden u dringend aan meteen bij boeking een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, hetzij bij onze verzekeraar, hetzij bij een verzekeringsmaatschappij van uw keuze.

  Offerte

 • Vraag gerust geheel vrijblijvend een offerte aan voor de huur van een motorschip of zeilschip.
  Wij kunnen u dan ook informeren of het schip beschikbaar is.

  Fields marked with an * are required