Fietsen en varen op en rondom rivieren en kanalen
Fietsen en varen: voor actieve fietsvakanties aan boord van comfortabele schepen
Fietsen en varen, twee activiteiten die wij al jarenlang combineren in ons unieke concept fietsvaarvakanties.
Fietsen en varen is misschien wel de meest Hollandse manier van reizen en vakantie vieren. Overdag kunt u al fietsend de mooiste gebieden in Nederland, Duitsland, Vlaanderen, rondom de Donau en verder verkennen terwijl u ’s avonds overnacht op uw varende hotel. Als u op zoek bent naar een actieve vakantie en op een comfortabele manier van reizen bent gesteld, dan is de combinatie fietsen en varen absoluut iets voor u. U kunt fietsen en varen in Nederland vanuit Amsterdam door Noord- en Zuid-Holland, langs de Hanzesteden over de IJssel en van Amsterdam naar Brugge. In Vlaanderen van Brugge naar Brussel en in Duitsland vanuit Koblenz langs de Saar en de Moezel of de Rijn en de Neckar. Maar u kunt bijvoorbeeld ook fietsen langs en varen over de Donau naar Budapest.

Fietsen en varen: volop afwisseling
Geniet met uw eigen groep van fietsen en varen langs de mooiste routes
Favoriet zijn de reizen waar we vanuit het Duitse Passau fietsen en varen over de Donau naar Bratislava, Budapest en Wenen. Het rivierdal maakt fietsen hier tot een uitermate ontspannen bezigheid en varen is een waar genot met fantastisch uitzicht op het schitterende landschap. U kunt dagelijks fietsen op eigen tempo en als u wilt, kunt u ook een of meerdere keren de fiets aan dek laten staan en een stuk mee varen. Dagelijks is er voldoende tijd om de vele bezienswaardigheden in stad en land te bewonderen.

Op vakantie met uw eigen groep
U kunt met uw eigen gezelschap een comfortabel motorpassagiersschip huren en genieten van een fietsvaarvakantie over de rivieren en kanalen in Nederland, Duitsland, Vlaanderen of een van de tien andere landen in Europa waar wij deze vakanties aanbieden. U kunt met het schip een bestaande route fietsen en varen of de route in overleg met de bemanning opstellen.
Aan boord van de comfortabele motorpassagiersschepen zijn hutten, kombuis, salon en sanitair aanwezig: uw varende vakantieverblijf is van alle gemakken voorzien.

Fietsvaarvakanties worden altijd voor een week aangeboden: 8 dagen – 7 nachten, van zaterdag 15,00 uur tot en met zaterdag 9,00 uur.
De tarieven zijn inclusief bemanning: schipper, matroos en servicepersoneel en inclusief BTW, haven- sluis- en bruggelden, toeristenbelasting en brandstof. Alle hutten zijn voorzien van een douche en toilet en voorzien van lage bedden: 2 eenpersoonsbedden naast elkaar (op Zwaan na) en zijn inclusief beddengoed en handdoeken.

Service
-Als u een schip huurt voor een fietsvaarvakantie, is dit altijd op basis van volpension: 7x ontbijt, 6x lunch en 7 x driegangendiner.
Menuwensen kunt u niet doorgeven, dieetwensen wel (tegen een kleine toeslag).
-Fietsen zijn te huur á €70 per fiets / /€165 per e-bike. Op een aantal schepen kunt u eigen fietsen meenemen, dit is vanwege de ruimte aan boord niet overal mogelijk.
Reisleiding: bij een aantal schepen is reisleiding inclusief de huurprijs, bij andere schepen kunt u deze bij boeken. De kosten bedragen circa €1000,- voor een week.
Bustransfer: wij verzorgen graag de busreis naar de vertrekhaven en vanaf de aankomsthaven. Op aanvraag sturen we u graag een offerte toe.
Reisverzekering: wij adviseren u altijd een reisverzekering af te sluiten. Informeer naar onze aantrekkelijke tarieven.