Middagarrangement inclusief barbecue
In de haven van Monnickendam kunt u rond 13.30 uur inschepen aan boord van de klipper Vrouwe Frida Cornelia en/of de klipper Vriendschap. De bemanning verwelkomt u met koffie en thee met bakkersspecialiteit ‘Purmer Turf’. Nadat de schipper heeft uitgelegd hoe alles reilt en zeilt aan boord, gaan de trossen los en vaart het schip de haven uit. Op de Gouwzee, het vaarwater tussen Volendam, Marken en Monnickendam, worden de zeilen gehesen. Daarbij mag u zeker meehelpen, maar dat is uiteraard niet verplicht. In overleg met u wordt te varen zeilroute bepaald. Vanuit Monnickendam zijn de prachtige historische stad Hoorn of het wereldberoemde Volendam aantrekkelijke plaatsen om even aan te meren. Wilt u liever de hele middag op het water doorbrengen, kan dat ook.

Aan dek bieden de royale zitkuip en de loungekussens ruimte voor alle gasten. Terwijl u kunt genieten van het samenzijn in de buitenlucht, heeft u alle tijd voor een goed gesprek met de andere gasten. Bij minder mooi weer biedt de sfeervolle salon benedendeks een behaaglijke plek om te vertoeven.

Onderweg wordt u verwend met heerlijke catering. Zodra de zeilen zijn gehesen, wordt de borrel geserveerd, uiteraard met heerlijke hapjes. De bar is de hele dag geopend en biedt bier van de tap, diverse wijnen, jenever, bitters, frisdrank en sap.

Rond 17.00 uur gaat het schip op een mooie plek voor anker en wordt een uitgebreide vleesbarbecue bereid. Rond 18.30 uur wordt het anker gelicht en vaart het schip weer terug naar de haven van Monnickendam, onder het genot van een kop koffie of thee met chocolade.

Samenvatting van het arrangement:

13.30 uur tot 19.00 uur
Ontvangst koffie, thee & Purmer Turf (luxe noten-kruidcake)
Goedgevulde borrelplank
Uitgebreide vleesbarbecue (kipspies, biefspies, hamburger, filetlapje, gekruide BBQworst) met verse salades, aardappels uit de oven, stokbrood en huisgemaakte kruidenboter en diverse sauzen
Koffie, thee met chocolade
Frisdrank, sap, bier, wijn, jenever, kruidenbitter
Prijs dagarrangement: € 85,00 per persoon
Prijs geldt bij gemiddelde bezetting uitgaande van:
Vrouwe Frida Cornelia: minimaal 25, maximaal 40 personen
Vriendschap: minimaal 40, maximaal 65 personen
Tijdstip: 13.30 – 19.00 uur
Afvaarthaven: Monnickendam

Extra cateringmogelijkheden:

Ontvangst koffie/thee met:
-huisgebakken appeltaart: + €2,- p.p.
-gesorteerd gebak: €2,50 p.p.
-taartenbuffet: €3,- p.p.

Uitgebreid lunchbuffet: Soep, vers brood, warm afgebakken broodjes te beleggen met verschillende kazen, luxe vleeswaren, gekookte eitjes, tonijnsalade en vers gerookte makreel uit Monnickendam, zoet broodbeleg, salade, rauwkost en fruitschaal: + € 3,50 p.p.

Borrelhap: Assortiment verrassende en luxe borrelhapjes + € 2,50 p.p.

Luxe BBQ (visspies, gamba’s, kipsate, biefspies, hamburger, filetlapjes, gekruide worst), geitenkaaswraps met ratatouille, heerlijke salades, aardappels uit de oven, stokbrood, huisgemaakte kruidenboter, diverse sauzen. Koffie met verrassingsdessert. + € 7,50 p.p.
Koud en warm seizoensbuffet, vers aan boord bereid! Koffie met verrassingsdessert + € 11,50 p.p.

Drank: Buitenlands gedestilleerd in de vrije bar + € 5,00 p.p.