Dagarrangement: GPS tocht
Om 10.00 uur wordt de loopplank voor u uitgelegd in de haven van Monnickendam. Aan boord staat de bemanning klaar om u een hartelijk welkom te heten. De dag begint met koffie en thee met bakkersspecialiteit ‘Purmer Turf’. Na een kort woord van welkom van de schipper vaart het schip de haven uit voor een uitdagende zeiltocht op de Gouwzee, het vaarwater tussen Volendam, Marken en Monnickendam.

De Gouwzee is een verbastering van de Goudzee waar in de 16e en 17e eeuw volop handel werd gedreven. Tijdens het laden en lossen van de schepen sloeg er wel eens kostbare lading over boord. Het is wachten op het moment dat iemand die weer boven water weet te halen…
Tijdens deze zeiltocht wordt het gezelschap in twee teams verdeeld. Met behulp van een oude waterkaart samen met GPS-techniek, mag iedereen aan de slag om raadsels op te lossen en opdrachten uit te voeren. Doel is door goed samen te werken de juiste coördinaten te achterhalen en de schat naar boven te halen. Ondertussen gaat het zeilen door en moet iemand de koers in de gaten houden: volop werk aan de winkel. Alles in een ontspannende sfeer waar ook tijd is om te genieten! Onderweg wordt u verwend met heerlijke catering. Rond het middaguur wordt de lunch geserveerd: huisgemaakte soep, een assortiment royaal belegde broodjes en fruit. De bar is de hele dag geopend en biedt bier van de tap, diverse wijnen, jenever, bitters, frisdrank en sap.
Halverwege de middag komt de borrelplank met lekkere hapjes op tafel.
Om 17.00 uur meert het schip weer aan in de haven van Monnickendam.

Samenvatting van het arrangement:

10.00 uur tot 17.00 uur
Ontvangst koffie, thee & Purmer Turf (luxe noten-kruidcake)
Compleet verzorgde lunch: soep, royaal belegde broodjes, fruit, melk, karnemelk,jus d’orange, koffie thee
Frisdrank, sap, bier, wijn, jenever, kruidenbitter
Goedgevulde borrelplank
Prijs dagarrangement: € 100,00 per persoon, uitgaande van een gemiddelde bezetting van
Vrouwe Frida Cornelia: minimaal 25, maximaal 40 personen
Vriendschap: minimaal 40, maximaal 65 personen
Tijdstip: 10.00 – 17.00 uur
Afvaarthaven: Monnickendam

Extra cateringmogelijkheden:

Ontvangst koffie/thee met:
-huisgebakken appeltaart: + €2,- p.p.
-gesorteerd gebak: €2,50 p.p.
-taartenbuffet: €3,- p.p.

Uitgebreid lunchbuffet: Soep, vers brood, warm afgebakken broodjes te beleggen met verschillende kazen, luxe vleeswaren, gekookte eitjes, tonijnsalade en vers gerookte makreel uit Monnickendam, zoet broodbeleg, salade, rauwkost en fruitschaal: + € 3,50 p.p.

Borrelhap: Assortiment verrassende en luxe borrelhapjes + € 2,50 p.p.

Diner: In deze prijzen is een verlenging van 2 uur opgenomen inclusief scheepshuur en vrije bar. Voor het diner gaan we op een mooie plek voor anker. Je bent dan om 19:00 uur weer in de haven van Monnickendam.
Uitgebreide VleesBBQ (kipsate, biefspies, hamburger, filetlapjes, gekruide worst) met heerlijke salades, aardappels uit de oven, stokbrood, huisgemaakte kruidenboter, diverse sauzen. Koffie met chocola. + € 28,- p.p.
Luxe BBQ (visspies, gamba’s, kipsate, biefspies, hamburger, filetlapjes, gekruide worst), geitenkaaswraps met ratatouille, heerlijke salades, aardappels uit de oven, stokbrood, huisgemaakte kruidenboter, diverse sauzen. Koffie met verrassingsdessert. + € 35,- p.p.
Koud en warm seizoensbuffet, vers aan boord bereid! Koffie met verrassingsdessert + € 39,50 p.p.

Drank: Buitenlands gedestilleerd in de vrije bar + € 5,00 p.p.