Dagarrangement: Crazy Monday
Om 10.00 uur kunt u inschepen in de haven van Monnickendam. Aan boord heet de bemanning u hartelijk welkom en kunt u genieten van koffie en thee met bakkersspecialiteit ‘Purmer Turf’. Nadat de schipper heeft uitgelegd hoe alles reilt en zeilt aan boord, gaan de trossen los en vaart het schip de haven uit. Op de Gouwzee, het vaarwater tussen Volendam, Marken en Monnickendam, worden de zeilen gehesen.

Wie zin heeft, is van harte uitgenodigd mee te helpen bij alle zeilmanoeuvres. Het hijsen van de vele vierkante meters zeildoek, het schip op koers houden door het imposante stuurwiel te bedienen, schoten vieren en bakstagen wisselen: er is genoeg te doen. De schipper en de matroos leggen u graag meer uit over deze nautische activiteiten.

Voor wie het zeilwerk graag aan anderen overlaat, nodigen de royale zitkuip en de loungekussens aan dek uit om plaats te nemen. Terwijl u kunt genieten van het samenzijn in de buitenlucht, heeft u alle tijd voor een goed gesprek met de andere gasten. Bij minder mooi weer biedt de sfeervolle salon benedendeks een behaaglijke plek om te vertoeven.

Onderweg wordt u verwend met heerlijke catering. Rond het middaguur wordt de lunch geserveerd: huisgemaakte soep, een assortiment royaal belegde broodjes en fruit. De bar is de hele dag geopend en biedt bier van de tap, diverse wijnen, jenever, bitters, frisdrank en sap.

Halverwege de middag komt de borrelplank met lekkere hapjes op tafel.

In overleg met u wordt de te varen zeilroute bepaald. Vanuit Monnickendam zijn er meerdere havens voor een tussenstop, zoals Volendam of Hoorn.

Samenvatting van het maandagarrangement:

10.00 uur tot 17.00 uur
Ontvangst koffie, thee & Purmer Turf (luxe noten-kruidcake)
Compleet verzorgde lunch: soep, royaal belegde broodjes, fruit, melk, karnemelk,jus d’orange, koffie thee
Frisdrank, sap, bier, wijn, jenever, kruidenbitter
Goedgevulde borrelplank
Prijs dagarrangement: € 70,00 per persoon (geldt alleen op maandagen, feestdagen uitgezonderd)
Prijs geldt bij gemiddelde bezetting uitgaande van:
Vrouwe Frida Cornelia: minimaal 18, maximaal 40 personen
Vriendschap: minimaal 28, maximaal 65 personen
Tijdstip: 10.00 – 17.00 uur
Afvaarthaven: Monnickendam

Extra cateringmogelijkheden:

Ontvangst koffie/thee met:
-huisgebakken appeltaart: + €2,- p.p.
-gesorteerd gebak: €2,50 p.p.
-taartenbuffet: €3,- p.p.

Uitgebreid lunchbuffet: Soep, vers brood, warm afgebakken broodjes te beleggen met verschillende kazen, luxe vleeswaren, gekookte eitjes, tonijnsalade en vers gerookte makreel uit Monnickendam, zoet broodbeleg, salade, rauwkost en fruitschaal: + € 3,50 p.p.

Borrelhap: Assortiment verrassende en luxe borrelhapjes + € 2,50 p.p.

Diner: In deze prijzen is een verlenging van 2 uur opgenomen inclusief scheepshuur en vrije bar. Voor het diner gaan we op een mooie plek voor anker. Je bent dan om 19:00 uur weer in de haven van Monnickendam.
Uitgebreide VleesBBQ (kipsate, biefspies, hamburger, filetlapjes, gekruide worst) met heerlijke salades, aardappels uit de oven, stokbrood, huisgemaakte kruidenboter, diverse sauzen. Koffie met chocola. + € 28,- p.p.
Luxe BBQ (visspies, gamba’s, kipsate, biefspies, hamburger, filetlapjes, gekruide worst), geitenkaaswraps met ratatouille, heerlijke salades, aardappels uit de oven, stokbrood, huisgemaakte kruidenboter, diverse sauzen. Koffie met verrassingsdessert. + € 35,- p.p.
Koud en warm seizoensbuffet, vers aan boord bereid! Koffie met verrassingsdessert + € 39,50 p.p.

Drank: Buitenlands gedestilleerd in de vrije bar + € 5,00 p.p.